vineri, 11 decembrie 2009

Obiceiuri de sarbatori

Ma gandeam zilele astea la unele obiceiuri de sarbatori...chiar daca nu sunt ele tocmai obiceiuri. De cand eram mica, acasa la mama, se stia clar ca de sarbatori se face CURATENIE GENERALA.
saptamana aceasta m-am intalnit cu cateva prietene, fie ele casatorite sau necasatorite si toate fac acelasi lucru: CURATENIE GENERALA. M-am gandit ca am eu o problema. Si m-am decis sa fac si eu curatenie generala. Asa ca am lasat scrisul deoparte si pe cai ca se filmeaza...
Dupa 20 de minute stiti ce faceam? .......fumam o tigara si ma minunam cat de ipocrita sunt. De ce incerc sa eu sa fac ceva ce nu ma caracterizeaza? Pai frate...eu fac curat in fiecare zi...strictul general....in week-end aspir si eu ca tot omul, mai sterg un praf, chestii deastea....si daca mai pun ca numai de o luna m-am mutat in noul apartament si asadar si prin urmare am facut deja curatenie generala....si atunci intrebare este urmatoarea: ce mama dracu ma duc si eu cu turma?

De ce facem curatenie generala numai de sarbatori? Pana atunci stateam in jeg? Adica nu imi spal covorul numai de Craciun si de Paste? Pur si simplu fac curat cand este nevoie. Si pe langa asta...nu am eu timp sa fac curat dupa sarbatori cand atunci chiar este jeg? Pai la toti le spun: Intra, nu te descalta! Lasa, nu-i nimic ca ai varsat vinul rosu pe covorul meu crem! Se spala!

Pai frate, atunci de ce facem acuma curatenie generala? Se face dupa, acuma mentinem curatenia cum facem de obicei si dupa TOATA LUMEA BATE COVOARE SI SPALA PAHARE.
Asa ca, am lasat totul de o parte si m-am pus sa va zic si voua ciudata mea parere despre curatenia de sarbatori!

byebye