joi, 29 decembrie 2011

Ce imi doresc de ziua mea?

O traditie adevarata e legata de ziua mea de nastere.
M-am nascut iarna. Intr-o zi, in care gerul si frigul s-au simtit in profunzime, a mea mamica s-a gandit, ca ar fi bine, sa cutreiere pe strada si sa isi viziteze o prietena.
S-au vizitat, au povestit si apa s-a rupt.
Am aparut pe lume pe la ora 17 si am adus surpindere in ochii mamei, care ma voia baiat. Din Iulia Corina, am devenit Ioana Corina, deoarece moasa nu a acceptat sa ma numesc Iulia si eu eram nascuta de Boboteaza. Ioana Corina s-a facut si asa a ramas.

Am trait de mic copil cu aceea senzatie si dragoste inexplicabila pentru fiecare fulg de zapada. Si astazi, un fulg de zapada poate alunga un noian de nervi.
Iubesc Craiunul, zapada, gerul si frigul, lumea acoperita de alb, eternul alb.
Iubesc bradul de Craciun, Mosul, cadourile, serile aromate cu portocale si vin rosu. Iubesc sa rasfoiesc file de carte si sa aud suieratul vantului afara, iar eu ma simt ocrotita de caldura din casa. Nu pot concepe o iarna fara sarbatoare, fara cadouri, fara plimbari la 1 noaptea sub fulgii de zapada, fara o tigara langa geam urmarind intensitatea ninsorii.
M-a obisnuit mama de mic copil, ca de Craciun avem brad verde, portocale, cozonaci, cadouri puse sub brad si bradul nu dispare pana pe 10 ianuarie.
Despre brad, am scris in alta postare.
Acum, m-am obisnuit sa-l pregatesc de pe 5 decembrie si sa-l tin pana cand am eu chef. Pentru ca nimic nu e mai mirific si fascinant, decat beculetele mici si rosii, palpaind in jurul meu.

Lucrurile au evoluat. Noi ne-am maturizat. Lumea s-a comercializat.
Eu imi doresc de ziua mea si de viitoarele mele zile de nastere, sa pot pastra in suflet aceste cadouri simbolice si sufletesti, dragi mie.


Dar, cum spuneam, ne comercializam cu fiecare zi care vine si trece.
De aceea, m-am gandit sa imi pregatesc o lista, cu ceea ce imi doresc de ziua mea.
Nu sunt pretentioasa si accept orice, dar cand primesc ceea ce am nevoie sau ceea ce imi doresc, ma bucur mai mult. Iar cand primesc ceea ce iubesc, cadoul va ramane mereu in sufletul si amintirea mea.

LISTA:

-o pereche de papuci de casa, moi, cladurosi si colorati
-Un om sfarsit- Giovanni Papini
-Paula- Isabel Allende
-Trandafirii- Leila Meacham
-Cum mi-am petrecut vacanta de vara- T.O. Bobe
- Poker- Bogdan Cosa
-Fata catre fata. Intalniri si portrete- Andrei Plesu
-Despre frumusetea uitata a vietii- Andrei Plesu
-o bricheta de colectie
-chestii de relaxare SPA
-o gentuta de toate zilele
-primesc si dragoste, imbratisari si un simplu La Multi Ani! cu bratele deschise.
Primesc lucruri din suflet!

Dar nu vreau sa mai primesc:
-cesti de cafea
-curele cu Ceaicovski
-cercelusi frumusei cu fluturasi si rozomovisme
-cutiute de bijuterii
-flori(de orice fel) de crescut si de aruncat
-sampanie pentru copii(eu vreau pentru cei care au un sfert de secol)
-bibeloase dragalase
-oglinzi si oglinjioare
-mutunaci de copii

Si va rog, nu ma puneti in situatia, sa va chem la ziua mea, ca si cum voi ati fi uitat.
Voi fi acasa si va primesc cu vin bun, tequila, crema de wisky, tuica de prune, bere, suc si freshuri, un expresso sau o ciocolata calda. Pregatesc si tort!
Si daca doriti, simtiti, va astept, fara alte introduceri!

luni, 26 decembrie 2011

In curand, ma mut...www.ioanapomnutiu.ro

De la o vreme in coace, gandul tot ma bate...si ma bate...sa ma mut cu blogul. Ma gandeam la wordpress, sa ma extind, sa ma pun pe scris mai serios.
Si surpriza nu a incetat sa apara. Am primit cadoul de Mos Craciun mai repede si este de departe cel mai valoros. Doar de mine va depinde sa imi urmez drumul si scopul in viata.
Asa ca nu ma mai mut nici pe wordpress si nici pe blogspot. Ma mut la mine ”acasa”...
www.ioanapomnutiu.ro

Ce ve-ti gasi?????
In primul rand, voi mentine ”gandurile si emotiile mele” cu si despre ipocrizie, falsitate, steriotipii si cliesee existentiale.

Voi posta si rubrica ”de-ale sufletului”, unde ve-ti gasi o varietate de mentode prin care eu imi intretin si mentin sufletul, dar mai important il cresc zi de zi: carti, filme, momente, retete culinare, ganduri.

Si probabil cea mai importanta rubrica, dar nu cea din urma, voi da liber si gratuit prima mea carte in format electronic. Este un roman, inspirat din realitate. Viata sub diferite forme si ipoteze, a copilului maturizat mult prea devreme si devenit copil odata matur.

Eu va tin la curent si cand voi fi ready...va anunt si va astept sa imi cititi in continure gandurile.

Respectele mele!