duminică, 6 martie 2011

Vine vine primavara, florimanele pe campii...hai sa ne facem dusmani copii..




Vine vine primavara...florimanele pe campii...hai sa ne facem dusmani...


Cantecul s-a adaptat treptat, de voie de nevoie.
Vine vine primavara, se da sfoara in toata tara: iesiti afara, luati o galeata de apa, nu mai mare de 3 litri, un burete si carpa. Se deschid usile de la masina plus si portbagajul, se pune CD-ul acela piratat, plin cu :
-pumnii mei minte nu are,
-m-am casatorit cu un barbat tampit,
-ma lupt cu aminitrea ta, sa te scot din inima as vrea,
-am incredere in tine, ca nu pleci de langa mine,
-de ce banii iti fac soarta, vor desparti o inima de alta,
-hai alege, ori eu ori prietenii tai,
-cea mai dulce fata, cea mai eleganta fata, nu poate fi egalata,
-mama ce le ai, ce bine le zici.......................................................................

Dupa toate astea, este un buton mare si rotund, pe care il dai la maxim...si incepi usor usor sa speli masina. Unde? Cum? Cand? In ziua in care iese prima raza de soare, in curtea blocului, cu volumul la maxim, cu doi trei prieteni pe langa tine, care stau flexati cu mainele in jebe, se invart pe langa masina si dau din cap, de stricati ce sunt. Te uiti in jur si astepti sa iasa careva dusman, pe geam, sa strige ceva la tine, sa ai posibilitatea de a-ti folosi limbajul din dotare si sentimentele sa-ti fie ranite ca te-ai mai ales cu un dusman.

Variante mai sunt. Autentic romanesti.
Te apuci de curatenia de primavara. Deschizi ferestrele la maxim, dai drumul la tzacabumm house, sa auda tot palierul ca tu sistem bengos acasa. Mai iei o covertura si o scuturi pe geam, peste hainele asezate strategic la uscat, pe sfori improvizate, de vecina de sub tine. Mai scuturi si miezurile peste hainele ei...ca dic ...ce mama naibii se petrece? Sa si le puna in casa la uscat.

Mai poti sa arunci gunoiu din casa direct pe geam, in spatele blocului. Sau poti sa-l pui frumos frumusel la usa, pe casa scarii...aaa...apropo...sa nu uiti sa-ti lasi si papucii la usa..ca doar ai facut curat.

Dupa ce ai spalat pe jos cu detergenti si alte solutii, fa bine si arunca pe geam apa din lighean. Ce daca vecina tocmai si-a plantat niste flori si boscheti acolo...se crede la casa...ca doar nu e curtea ei personala...

Si...daca te gandesti bine..ai putea sa iesi pe casa scarii si sa-ti asezi frumos covoarele, sa tragi apa din casa cu furtunul, si sa te pui pe treaba la spalat covoare. Ca ce? Cum? Pai e si blocul tau.

Astea sunt asa in general. Daca mai ai o banca in fata blocului...poti sa iesi acolo, sa mananci niste seminte si sa lasi cateva mucuri de tigarete pe acolo.

Vine vine primavara...in sfarsit, am scapat de progenituri si ii eliberam din barlog, le dam drumul liberi in curtea blocului. Si incepe descreierarea...yupyyy ce bucurie.
Mamaaaaaaaaaaaaaaa...arunca-mi mingea.
Mammmmaaaaaaaa....mi-a luat mingea.
Mammmaaaaaaa...nu-mi da mingea.
Mammaaaaaaaa...mi-o spart mingea.
Mamaaaa...mi-e sete.
Mamaaaaaaa... arunca-te de la 2...ca est defecta SI STAI SI TE BUCURI DE TELENOVELE CA DOAR VINE PRIMAVARA SI NU TE MAI DOARE CAPUL DE ALA MICU SI NEGRU.

Daca stai la casa...e mai simplu. Scoti grataru, combina muzicala afara, dai drumul la muzica prin curte, mai urli: Hai, fa cu carnea aia odata ca am jarr!!
-Da ce tot strigi ma, ca te aud vecinii!
-Da imi bip bip bip...io, ca aici e curtea mea si fac ce vreau io, tuh..bip bip bip...ada carnea...bip bip...ca vine primavara!!