miercuri, 26 ianuarie 2011

Friend...the best friend




ABBY
THAT'S MY BOY


El este Abby, pentru cei care nu il cunosc. El este cel mai bun prieten al meu. El este "cutia cu zambete".

Cei care au deja acasa un animalut si aici ma refer la un caine sau o pisica, restul sunt prea "bibelou", stiu despre ce vorbesc. Vorbesc de fabrica de zambete, pe patru labute, cu o codita happy si agitata in continuu, cu o moaca de prostalau si cersetor, cu un chef nebun de joaca mereu si intotdeauna, acesta este prietenul meu. Nu il pot numi animal de companie, pentru ca eu nu il vad animal si de companie ...e o dama. El e cel care nu poate sa ma ajute prin cuvinte, dar o face prin gesturi; el e cel care nu imi cere nimic in afara de "papa", "afara", "mingea" si imi da in schimb : loialitate, prietenie, respect, devotament, buna dispozitie, miscare, sanatate, viata de zi cu zi. El e cel care incaseaza ziarul si vorbe grele, atunci cand are de gand sa mai roada un cablu sau un papuc, de plictiseala...si incaseaza si asculta fara nici un gest, pe cand, ar putea cu falcile lui sa imi zdrobeasca mainile, sa ma mutileze, fara prea mare efort. Dar...nu o face...nici macar nu o schiteaza.
El e cel care asteapta 14 ore acasa, sa vina mami si tati din locul acela unde stau 12 ore pe zi si de unde vin obositi, plictisiti, suparati si ma duc afara, si imi dau sa pap si ne jucam cu mingea. Si eu, ii fac sa rada de fiecare data cand intra in casa, ii ling pe maini, ei ma lasa sa ii pup si pe fata, ma mangaie pe cap si se joaca cu urechile mele, apoi iau lesa si mergem sa ne plimbam. Ma intreaba mai mereu: "Cine-i cel mai frumos baiat din lume?" " Cine e cel mai frumos boxerut din lume?" Eu dau din ciotul meu, pentru ca nu am coada, ceilalti stapani mi-au taiat codita, pentru ca asa eram mai furios...dar eu nu vroiam sa par asa; si dau din ciot pentru ca stiu, ca eu, pentru ei, sunt cel mai frumos boxer din lume.
"Cine a fost baiat cuminte azi?" Si eu dau din ciot, din nou, pentru ca stiu ca ei imi dau acele betisoare bune, si ma saruta pe cap si imi zic " Te iubim, mai uratule."


Oricat de grea e o zi, in viata mea, oricat as fi plans in ziua aceea si oricat as mai plange, cand apare Abbyta a lui mama si ma mangaie pe maini cu botul lui caldut, se da cativa pasi in spate si isi i-a mingea si mi-o aduce mie, o raza de speranta apare in mintea mea, imi amintesc ca exista fiinte pentru care eu contez,
fiinte pentru care eu sunt sprijinul lor, MAMA lor:
-ABBY- BOXERUL PREFERAT A LUI MAMA
-TITO- TESTOASA NOASTRA URIASA
-BULBUC- CARASUL NOSTRU PORTOCALIU, DE 1,5 KILOGRAME
-PIPER- CARASUL NOSTRU NEGRU- DE 100 GRAME
- AMARATUL- SANITARUL
- FIFI-CARE A HIBERNAT PENTRU TOTDEAUNA- TESTOASA DIN FLORIDA SOMNAMBULA


ABBY....MAMA TE IUBESTE....ENORM.....