duminică, 13 martie 2011

''Adevăratul handicap ţine de ignoranţă. ''

Aceasta este fraza spusă de un tânăr de 21 de ani, care s-a născut cu paralizie cerebrală. Datorită acestei boli el nu îşi poate folosi mâinile şi picioarele. Dar, precum Alex nu îşi doreşte să fie compătimit , aşa vom proceda. Această minune de copil nu se consideră diferit fată de ceilalţi. Dar, eu vă pot spune că este. Voinţa extraordinară îl face diferit faţă de tinerii de vârstă lui, care pierd vremea de-a lelaaa, fără a costrui ceva, fără a îndrăzni.
Alex spune pentru Evenimentul zilei că: '' Fiecare hotărăste singur cât este sau nu de handicapat.''
Datorită voinţei, curajului şi tariei de caracter, acest tânăr se poate laudă cu note de 10 fără număr, se poate lauda cu faptul că vorbeşte engleză perfect, se poate laudă că scrie cronici de carte străină. De asemenea, Alex lucrează momentan la o carte, care se va intitula: Viaţa şi vremurile unui handicapat autentic.''
Personal, am fost impresionată de voinţa lui, de curajul pe care îl arată, de faptul că a luat viaţa aşa cum este, că este conştient că este la fel ca toţi ceilalţi şi chiar mai special, că este inteligent şi un bun autodidact.

Jos pălăria în faţa ta Alex!

Alex are de asemenea un blog interesant, remarcabil prin corectitudine, cunoaştere şi
inteligentă. Îi puteţi citi gândurile pe
www.alexszollo.wordpress.com

Luaţi aminte!